top of page

Workshop og datainnsamling på Greåker vgs.


Forrige uke var vi så heldige å få komme til Greåker videregående skole for å holde et foredrag om sirkulærøkonomi og lede elevene på business-linjen gjennom en workshop.

Vi ble kontaktet via vår veileder Gunnar om vi kunne tenke oss å dele litt om sirkulærøkonomi og holde en workshop for business-linjen på Greåker vgs.


Vi liker begge to å kaste oss ut i nye utfordringer, og vi tenkte det ville være spennende og interessant å få innspill i hva videregåendeelever vet om sirkulærøkonomi og gjenvinning, og ikke minst deres holdninger til det. Vi tenkte dette kunne være en god mulighet for prosjektet til å smale inn data fra kommende

bleiekjøpere.


 

Vi ble møtt av en veldig fin gjeng med nærmere 60 elever som holdt ut vår forelesning om

sirkulærøkonomi på nesten 45 min, og som virket genuint interesserte i temaet.

Vi tok for oss det aller mest grunnleggende, delte litt om våre erfaringer og engasjement, før vi delte om vårt eget prosjekt.Deretter ga vi dem en pause før vi kastet dem ut i workshopen.Workshopen var en klassisk verdenskafé der vi presenterte en problemstilling for dem, for så å dele dem inn i bord der de først var «hjemme» og diskuterte, deretter dro «ut i verden» og samlet informasjon fra de andre bordene, og deretter reiste «hjem» igjen med det de lærte på de andre bordene. Poenget med verdenskafé er å bygge på hverandres ideer og bli inspirert av hverandre. Det er en kreativ innovasjonsprosess der poenget ikke er presentasjon til slutt, men den kreative prosessen i seg selv.

Grunnen til at det heter verdenskafé, er at settingen skal minne om når man sitter på kafé med venner, og der praten flyter.

Elevene var aktive og virket motiverte, og forstod konseptet og kastet seg ut i oppgaven som hadde spørsmålene:

«Hvordan ser dere for dere en forretningsmodell for bleier, og hvem kan vi samarbeide med?»

Vi ga dem noen stikkord til hva de kunne tenke på i en forretningsmodell, og så satte de i gang. De skrev og tegnet på papirduker som vi samlet inn for å bruke senere.


Det var alt i alt en god opplevelse å få henge med elevene en halv dag, og vi gleder oss til å få ut viktig data fra papirdukene vi samlet inn. Poenget var ikke i utgangspunktet for oss å få en god forretningsmodell for gjenvinning av bleier, men å få vite både holdninger og tanker til elevene.


Det er gøy å være skikkelig i gang!49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page