top of page

Vi gjennomførte workshop om gjenvinning av bleien!

Oppdatert: 11. apr. 2023

Å arrangere workshop er gøy!

Det fikk vi konstatert på fredag 31. mars.

Vi har lenge gått med en liten drøm om å arrangere en workshop med folk med beslutningsmyndighet og kompetanse innenfor gjenvinning og alt rundt det å sette opp et anlegg for gjenvinning av bleier.


Det hele begynte med en spøk der Nina nevnte at vi burde holde en workshop med alle de beste i bransjen og i byen.

Vi lo litt av det, men klarte ikke fullstendig å kaste fra oss ideen, og før vi visste ordet av det, hadde vi invitert en hel masse folk fra politikk til renovasjon, finans til akademia.


Vi måtte finne et egnet sted å holde workshopen, og landet til slutt på litteraturhuset i Fredrikstad. Vi ønsket at de som kom ikke bare skulle hjelpe oss med problemstillingen vi presenterte, men vi ønsket at de skulle lære noe nytt, og ta med seg noe av verdi fra arrangementet.

På bakgrunn av dette inviterte vi Jan Dietz til å hjelpe oss med å holde i workshopen. Jan var vår lærer i systemtenkning og scenariemetodikk for et år siden, og vi ser på problemet vi nå står ovenfor som et såkalt «wicked problem», for det er så mange usikre momenter som kan dukke opp, så Jan er rett mann til å utdype mer om det.

 

Dagen kom og vi hadde 15 flotte deltagere som kom til en hyggelig minglelunsj før vi kjørte i gang med et foredrag fra oss om bleiegjenvinning og hvor langt vi har kommet med prosjektet, før Jan holdt et veldig interessant foredrag om scenariemetodikk. Deretter satte vi igang med workshopen, eller kreativt verksted som vi kalte det, ledet av Jan. Vi var med på hvert vårt bord som deltagende forskere, slik at vi skulle få med oss mest mulig av hva som ble diskutert ved bordene.

Jan ledet verkstedet på en smidig og trygg måte, og det ble mange gode diskusjoner og tanker født.

Vi er så takknemlige for et svært vellykket arrangement, og spesielt takknemlige til Jan som vi ikke kunne ha klart det uten. Vi gleder oss til å samle inn og analysere all dataen vi har samlet inn etter verkstedet, og gleder oss til alt gullet som ligger og venter på oss fra alle som deltok.


En spesiell takk til Handelens miljøfond, som gjorde det mulig for oss å gjennomføre dette arrangementet med deres støtte.


Nå begynner virkelig prosjektet vårt å ta form!

118 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page