top of page

Bleieplasten ble satt på prøve!

Oppdatert: 20. apr.

Da vi var i Nederland på besøk hos teknologileverandøren Elsinga og ARN BV, fikk vi med oss to små flasker med plasten som kommer fra de gjenvunnede bleiene, og vi har vært så spente på kvaliteten, og hva den kan brukes til, så for noen uker tilbake fikk vi endelig testet den.

Vi er så heldige at vi har fått og får god hjelp av bedriften Re-Turn ved plastingeniør Stein Dietrichson og tidligere student ved Innovasjon og prosjektledelse Markus Arntzen. Stein hjalp oss tidlig i prosessen av forprosjektet vårt, og har hjulpet oss med testing av hva bleier inneholder, kunnskap om plast, gode kontakter, deltagelse på workshop, og ikke minst testing av bleieplasten fra Nederland.

Re-turn har en lab med avanserte maskiner som kan teste plastens egenskaper på mange måter. Her testes fuktinnhold, tetthet, slagkraft, strekkraft, og smeltepunkt, blant annet.

Vi testet fuktinnhold, massetetthet, og smeltepunkt.

Det var utrolig interessant, og viktig for oss å få disse testene utført, fordi det avgjør hva vi kan bruke plasten fra bleier til, og hva vi må gjøre med den for å få til det.

Vi fikk veiledning og hjelp fra Markus og Thais til å utføre testene, og med veiledning og hjelp mener jeg at vi så på og observerte at de med ekspertise utførte testene. Maskinene som ble brukt er svært sensitive, og må håndteres riktig, så vi lot ekspertene ta seg av det.Hjelpen vi har fått fra Re-turn med Stein i spissen har vært uvurderlig, og vi hadde ikke forstått så mye om plast, eller hatt det nettverket vi har i dag uten deres hjelp, så vi er utrolig takknemlige for all hjelp!

Nå skriver vi rapport for harde livet, og vi kommer med en oppdatering på den prosessen om ikke lenge.

Takk for at du tar deg tid til å følge med på alt det ville vi kaster oss ut i! Vi gleder oss veldig til å vise hva vi har kommet frem til!

68 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page